KIÁLLÍTÓK, SZPONZOROK

SZAKÁCS GÁBOR MAGÁNGYŰJTŐ

farkasviktor2Szakács "SakmaN" Gábor az öreg motorosok közé tartozik. Saját bevallása szerint együtt "nőtt fel" a videojátékos iparággal, hiszen már az általános iskolát koptatta, amikor az első Pong gépek elérhetővé váltak hazánkban. A rajongás már akkor feléledt benne e masinák iránt. Összespórolt pénzét Kispest és Kőbánya árkád játéktermeiben szórta bele a gépekbe, és ha lehetőség adódott egy kis kockulásra (ezt a kifejezést akkoriban nyilvánvalóan még nem használta senki) valamelyik osztálytársnál, barátnál, azt sohasem hagyta ki. Később még közelebb került a témához, hiszen 1994-től 2002-ig egy ismert és akkor igen jól futó játéklap kiadónál dolgozott. A komoly gyűjtést 2005-ben kezdte, ami egy külön történet. Gábor gyűjteménye egyébként főleg otthoni számítógépekből, videojátékokból és kézben fogós handheld gépekből áll. Kedvenc gyártója a SEGA.
Az Arcadia rendezvényre a kibővített "utazós készlet" fog érkezni, kipróbálhatók lesznek az iparágat megalapozó legendás otthoni számítógépek és játékkonzolok (Nintendo, SEGA, Atari, Commodore, Enterprise, Sinclair, Coleco, Videoton, stb.) eredeti működő példányai.
https://www.facebook.com/retrokiallitas/

FARKAS LÁSZLÓ VIKTOR MAGÁNGYŰJTŐ:

farkasviktor2Viktor 6 éves kora óta szenvedélyes gamer. Legelső számítógépe egy Commodore 64-es volt, amit nagyapjától örökölt. A "The last ninja"-val indult játék iránti szenvedélye, majd később a környék árkád termeiben barátaival "Cadillacs and Dinosaurs", "Robocop"...stb gépekre költötte minden zsebpénzét.
1995-ben a lakhelyének környékén nyílt egy konzol kölcsönző, ahol már Sega, Nintendo, és Playstation játékokkal is játszott barátaival.
Kedvenc stílusa a Beat'em up. 1999-ben megvette az első saját konzolját, egy Sega Dreamcast-ot, ettől kezdve az összes létező konzolt megvásárolta az évek alatt. A retro konzolok gyűjtését 2007-ben kezdte, főleg SEGA Mega Drive, később Super Nintendo és Playstation 1 játékokkal, melyeket mára már kiegészített flipper illetve árkád játékgépekkel is. Gyűjteményében olyan ritka játékok is fellelhetőek, melyeket az összes retro nerd (azaz az elmúlt évtizedek játékkultúrájának megszállottja) elismer világszerte.
Az Arcadia rendezvényre főleg kivételes kiállítási darabok érkezek majd, de ezzel egyidejűleg kipróbálhatóak lesznek a Neo-Geo, Nintendo, Sega és a Panasonic konzolok is.

KONZOLGAME

Az újdonságok kedvelőinek KonzolGame stand, Xbox One, szimulátor üléssel és kormánnyal, kipróbálható játékokkal, Sony Playstation VR-rel, valamint Playstation 4 gépek az új Call of Duty WWII játékkal. Guitar Hero állvánnyal.

MÉDIATÁMOGATÓNK: A GAMESTAR

A kiállításon az esemény médiatámogatója, a GameStar jóvoltából digitális, valamint virtuális valóság kategóriákban is összemérhetik majd flippertudásukat a látogatók.